top of page

We schrijven april 2003.  Davy Gilles en Chris Van Tongelen staan samen in de musical Romeo & Julia… het kriebelt om samen een groep op te richten!  Gunther Levi, vriend bij ‘Familie’, is al snel overtuigd om mee op de kar te springen.  En wat een kar… Anno 2013 staan Davy, Chris en Gunther als De Romeo’s tien jaar op de planken en zijn ze geliefd in heel Vlaanderen.  Overal waar de drie heren, bij voorkeur in maatpak, zich vertonen,  wordt een feestje gebouwd.  Want daar staan ze voor garant… 100% feest! 

Davy, Chris en Gunther hebben ondertussen al een heel muzikaal parcours afgelegd.  In 2003 staan ze, net als de eerste lichting Idolen, op het VTM Zomertour-podium.  Iets wat ze de volgende vier jaar in hun zomeragenda hebben staan.

In 2004 duiken Davy, Chris en Gunther de studio in en dat mondt uit in twee Nederlandstalige singles: ‘Strand’ en ‘Nooit te laat’, waarmee ze een paar keer Tien Om Te Zien haalden.  De eerste full cd volgt in 2006.  ‘Non Stop Party’, de titel spreekt voor zich: een cd voor één groot festijn, met de leukste medleys.  Ondertussen nemen ze vooral bedrijfsfeesten voor hun rekening.  In 2008 volgt album nummer twee,  ‘The party goes on’.  En ja hoor, het gaat zeker door want vanaf dan trekken de drie knappe heren ook volop de kaart van feesttenten en festivals.

In 2006 heeft in Hasselt het allereerste echte Schlagerfestival plaats, maar vanaf 2008 zijn De Romeo’s er elk jaar bij.

In 2011 verrassen Davy, Chris en Gunther vriend en vijand door een volledig Nederlandstalig album uit te brengen.  ‘De Romeo’s in ’t Wit’ haalt in een mum van tijd goud. “Viva De Romeo’s” wordt een dikke hit! 

In 2012 lanceren ze terug een Nederlandstalig album, ‘Feesten In Stijl’.  En 2012 wordt een absoluut topjaar voor de drie Romeo’s.  Ze krijgen een Anne Award voor ‘Beste Groep’, ze krijgen de Zomerhit van 2012 voor ‘Beste Ambiance’ en bovendien ook DE Zomerhit 2012 met hun ‘Vlaanderen Feest’.  En de prijzenregen is nog niet gedaan want bij de Mia’s gaan aan ze de haal met een Mia voor ‘Beste Vlaams Populair’. 

2013 zetten De Romeo’s voort op hetzelfde winnaarselan.  Ze nemen drie Anne Awards mee naar huis: onder andere eentje met Jan Smit, voor hun dikke nummer 1-hit ‘Zingen, Lachen, Dansen’.   In juni brengen De Romeo’s het dubbelalbum ‘10’ uit, want dat jaar staan Davy, Chris en Gunther 10 jaar met hun drietjes op de planken.  Het feestelijke album haalt in amper 4 weken goud.  Hun hit ‘Houden van elkaar’ is genomineerd voor Zomerhit van Radio 2.  Het einde van het jaar sluiten De Romeo’s traditioneel af in Het Zingpaleis, het wordt een knallende 5e editie! Tien jaar De Romeo’s, vijf jaar Het Zingpaleis: 2013 is een echt feestjaar. 

 

Vanaf 2014 kan iedereen in de huiskamer van het feest meegenieten, via de dvd Het Zingpaleis 2013 Live.  Davy, Chris en Gunther maken een nummer samen met Willy Sommers en ze geven met Willy (nog steeds) dubbelconcerten.  De Romeo’s lanceren in de zomer een gloednieuwe single ‘Deze is voor Julia’, een dikke nummer 1.  Ze zijn ook dit jaar weer genomineerd voor de Zomerhit van Radio 2.  Op 31 oktober staan ze met hun eigen ‘Feestival’ in de Lotto Arena in Antwerpen. 

Het jaar 2015 bracht heel wat leuke dingen voor de drie knappe heren: op 6 maart verscheen hun album ‘De Romeo’s op stap’!   Op zaterdag 24 oktober trokken Gunther, Chris en Davy opnieuw naar de Ethias Arena in Hasselt voor hun Zingpaleis.

2016 was met meer dan 200 optredens absoluut knallen.  Een cameraploeg en journalist volgden Chris, Davy en Gunther een jaar lang: het resultaat werd niet alleen uitgezonden als televisiereportage op één maar werd ook in boekvorm gegoten.  ‘In Het Spoor Van De Romeo’s’ is verkrijgbaar in de boekhandel en online.  Voor de zevende keer vulden ze hun eigen Zingpaleis in de Ethias Arena.

In  januari 2017 verscheen er weer een album van De Romeo’s, ‘Vrienden Voor Altijd’.  Half februari lag hun Frikandel XXL in de frituur.

In maart van dat jaar werden ze gebombardeerd tot echte filmsterren.  Hun eigen film H.I.T., met Chris, Davy en Gunther in de hoofdrol. 

2018 zorgde eveneens voor een aantal hoogtepunten.  Naast de frikandel XXL, die de kaap van anderhalf miljoen al even voorbij is, kwam er ook een Romeo’s Speciaal saus uit.  Een kruidige andalouse met verse stukjes ui, eveneens exclusief voor de frituristen. 

Het jaar dat ze eveneens 15 jaar op de planken staan en gevierd werd met een aantal memorabele grote theatershows én een nieuw album.

Ondertussen knalden De Romeo’s 2019 binnen met alvast een opgemerkt optreden in het Antwerpse Sportpaleis tijden de eerste edite van de Moose Bar XXL.  Memorabel ! In het voorjaar schrijf je alvast, naar jaarlijkse gewoonte, Het Schlagerfestival maar in je agenda. 

En in de zomer van 2019 verstomden ze vriend en vijand met een optreden in de Moose Bar van , jawel, Tomorrowland ! Kamping Kitsch mocht niet ontbreken, Maanrock ook niet en het afsluit sunsetconcert aan het Q Beachhouse waren ook memorabel.  2020 begint weer net als de voorgaande jaren, maar dan wordt het even stil... voor iedereen.

Maar begin 2022 staan ze er weer, sterker dan ooit.  Een ongezien drukke zomer en najaar tot gevolg.  En ondertussen zijn we er dan... 2023... het jubileumjaar van De Romeo's... 20 jaar !!! Wie had dat ooit gedacht 

Maar 1 ding is zeker…

De Romeo’s blijven… 100% FEESTGARANTIE!

bottom of page